over mij

Mijn naam is Roos Koopmans, geboren op 5 augustus 1978 in Meppel en opgegroeid in Zwolle. Creativitivteit is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader, Loek Koopmans, is illustrator en vrij kunstenaar en mijn moeder, Marijke Koopmans is kunstzinnig therapeut. De kindertijd heb ik doorgebracht met allelei knutselmateriaal om mij heen.
Na de Vrije School, die ook in het teken stond van kunst en cultuur, heb ik de HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening met succes afgerond. Als hulpverlener in de zorg heb ik altijd kunst en creativiteit gebruikt als belangrijk medium om mensen te laten ervaren wat ze kunnen, wie ze zijn en om ze te stimuleren in hun ontwikkeling.

In 2010 heeft Stichting Hobbycentrum Nijmegen Oost mijn hart gestolen en sindsdien bouw ik als coƶrdinator samen met een geweldig team aan deze prachtige organisatie. Vanaf 2015 heb ik een eigen atelier aan huis waar ik gedreven bezig kan zijn met beeldhouwen en sinds januari 2020 ben ik wekelijks te vinden bij de beeldhouwvereiniging Piƫtra.

Al vaak heb ik gedroomd, maar de laatste jaren ben ik er van overtuigd dat ik met mijn creativiteit nog meer kan bereiken en daardoor is mijn eigen onderneming "De Wereld van Roos" vanaf september 2019 werkelijkheid geworden.


In de pers