Cursus beeldhouwen

Wekelijks deelnemen aan een cursus gedurende een jaar, een cursus van een aantal weken of een workshop van een weekend of een dag. Alles kan! Individueel of in groepsverband. In mijn atelier, bij Hobbycentrum Nijmegen Oost of op locatie. Ben je al heel ervaren, werk je heel zelfstandig of ben je juist beginner en heb je veel begeleiding en adviezen nodig? Ik geef graag informatie en help iedereen een stapje verder bij het beeldhouwen qua technieken en vormgeving. Particulieren, maar ook bedrijven en zorginstellingen kunnen een verzoek indienen. Geef gerust uw wens door, dan verzorg ik een verrassende en passende activiteit op maat.

Afhankelijk van het tijdstip, de situatie en het doel van de workshop zullen de kosten worden bepaald.

onbewerkte stenen

Als beginner kun je het beste het beeldhouwen uitproberen met een zachtere steensoort, zoals speksteen, seleniet of albast. Hardere steensoorten zijn bijvoorbeeld serpentijn, opaal, springstone of marmer. Elke steensoort en elke steen is anders in kleur en heeft unieke kleurvlekken en gekleurde aders.

Hakken en vijlen

Zachte stenen kun je goed bewerken met zagen, boren en vijlen. Hardere steensoorten kun je bewerken door te hakken. Dit is geweldig om te doen, maar kost meer tijd, energie en doorzettingsvermogen. Zelf werk ik zo veel mogelijk met handgereedschap er komen dus weinig machines bij te pas.

schuren en Polijsten

Onbewerkte stenen zien er vaak grijzig uit, maar de verrassing komt tijdens de laatste fase van het beeldhouwen. Het afwerken van de steen bestaat uit schuren, polijsten (schuren in water) en het "in de was zetten" van je kunstwerk. Je kunst werk kan uit zichzelf staan, maar kan je ook met een rvs pin op een sokkel zetten.